Senin, 09 November 2015

3 Tips Untuk Membantu Baki PH Badan Anda

3 Tips Untuk Membantu Baki PH Badan Anda

Kesihatan anda harus menjadi perkara yang paling penting kepada anda. Tanpanya anda tidak akan dapat menikmati perkara yang anda suka lakukan atau perkara-perkara yang perlu anda lakukan untuk hidup. Anda tidak boleh menjaga kanak-kanak atau haiwan peliharaan anda dan anda tidak akan mampu untuk terus hidup. Mengapa begitu ramai orang penyalahgunaan badan mereka?

Ramai orang mengambil kesihatan mereka untuk diberikan, yang lain hanya tidak tahu jenis kerosakan yang mereka lakukan dan beberapa hanya tidak peduli. Banyak benar-benar tidak tahu bahawa mereka perlu untuk mengimbangi tahap PH badan untuk mengalami kesihatan yang benar dan penyembuhan. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk mencapai keseimbangan alkali asid, di sini adalah 3 langkah yang boleh membantu:

Pertama, usaha anda untuk mengimbangi tahap PH badan anda akan menjadi mustahil jika anda makan terutamanya diet makanan diproses, bermakna hampir semua makanan yang anda makan tidak dalam bentuk semula jadi. Ini tidak bermakna anda tidak akan pernah dapat makan cip kentang lagi. Ini bermakna, anda perlu untuk mendapatkan sistem penghadaman anda bersedia untuk mengendalikan sesekali kepuasan makanan ringan. Sekurang-kurangnya cuba untuk menghadkan berkotak, memenangi dan makanan dalam tin. Mereka yang sebenarnya musuh anda.
Kedua, makan banyak sayur-sayuran segar yang anda boleh setiap hari. Sayur-sayuran, terutama jenis berdaun hijau, sangat beralkali. Buah-buahan had kerana kebanyakan adalah berasid apabila mereka dimetabolismekan. Pengecualian adalah lemon, grapefruits kuning dan limau. Lemon adalah ruji harian sesiapa yang cuba untuk mengimbangi tahap PH badan, kerana walaupun mereka adalah berasid dalam alam semula jadi, mereka menjadi alkali sekali dimetabolismekan. Memerah jus lemon segar pada salad membantu usaha alkalizing anda agak sedikit.
Ketiga, menghilangkan soda, minuman tenaga, dan minuman dibungkus lain yang termasuk air botol. Minuman ini adalah berasid dan hanya akan bekerja terhadap anda dalam usaha anda untuk mengimbangi tahap PH badan anda. Sebaliknya, minum banyak air alkali tulen yang boleh didapati di kedai-kedai makanan kesihatan. Walau bagaimanapun, adalah lebih baik untuk membuat anda sendiri dengan menggunakan ionizer air. Minum setengah daripada berat badan anda dalam auns air setiap hari. Memerah lemon ke dalamnya dan juga untuk meningkatkan alkali tambahan.
Dalam usaha untuk memeriksa kemajuan anda, membeli beberapa jalur ujian PH sama ada dalam talian atau di farmasi tempatan anda. Semak PH anda beberapa kali sehari dan ambil perhatian yang makanan dan minuman menjejaskan keputusan anda. Bersabar kerana ia mengambil sedikit masa untuk mencapai keputusan yang disyorkan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar