Senin, 09 November 2015

Bagaimana Ubat Berpotensi Boleh Bantu sasaran Gejala Sindrom Usus Mudah Rengsa

Bagaimana Ubat Berpotensi Boleh Bantu sasaran Gejala Sindrom Usus Mudah Rengsa

Apabila ia datang untuk merawat Sindrom Usus Mudah Rengsa, tidak ada ubat sedia ada yang boleh menyasarkan semua gejala yang anda alami dan menyediakan ubat cepat. Kesukaran dalam menangani IBS datang dari sifat semula jadi penyakit itu - penghidap IBS boleh mengalami gejala yang berbeza dan oleh itu, mungkin perlu meneruskan pelbagai bentuk rawatan. Sesetengah orang menghidap IBS mungkin dapat mengurangkan gejala mereka dengan membuat beberapa perubahan semata-mata untuk tabiat makan mereka; orang lain boleh mencari teknik seperti hipnosis yang lebih baik dalam mensasarkan gejala mereka. Walau bagaimanapun, ubat-ubatan juga boleh digunakan untuk merawat IBS dan beberapa pilihan yang lebih popular termasuk ubat antispasmodic, julap, ubat-ubatan antimotility dan anti-depressants - sementara ubat-ubatan ini mungkin tidak menyasarkan IBS secara langsung, mereka boleh membantu meringankan gejala Sindrom Usus Mudah Rengsa anda .

Ubat antispasmodic membantu pesakit dengan melonggarkan otot dalam sistem pencernaan - beberapa contoh jenis ubat-ubatan termasuk mebeverine dan minyak pudina. Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa ubat-ubatan ini tidak sesuai untuk hamil dan boleh datang dengan beberapa kesan sampingan - sebagai contoh, orang yang menggunakan minyak pudina untuk menangani gejala-gejala mereka Sindrom Usus Mudah Rengsa mungkin mendapati bahawa mereka mula mengalami pedih ulu hati dan berpotensi kerengsaan kulit di sekitar dubur. Ia sentiasa penting untuk berunding dengan doktor tempatan anda atau doktor sebelum mengambil sebarang ubat untuk apa-apa syarat atau gangguan tertentu.

Julap adalah satu lagi jenis ubat yang digunakan oleh orang yang menderita IBS. Julap membuat najis anda lebih padat dan lebih lembut dan dengan itu lebih mudah untuk lulus - Walau bagaimanapun, apabila menggunakan pukal membentuk julap ia adalah penting bahawa anda mengambil banyak air (cadangan yang biasa adalah 8 cawan sehari), yang akan membantu apabila ia datang untuk memastikan julap tidak menyebabkan halangan dalam sistem pencernaan anda. Ia adalah penting untuk mengelak daripada mengambil julap sebelum tidur dan anda harus juga hanya mula mengambil julap dalam dos yang kecil.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar