Senin, 09 November 2015

Pemulihan Home Untuk Sembelit Bahawa Anda Boleh Cari Di Dapur Anda Sendiri

Pemulihan Home Untuk Sembelit Bahawa Anda Boleh Cari Di Dapur Anda Sendiri

Malah orang-orang sihat kadang-kadang mengalami sembelit. Reaksi spontan boleh untuk menuju ke kabinet ubat dalam mencari campur tangan farmaseutikal, tetapi menuju ke dapur sebaliknya. Terdapat pelbagai pilihan yang boleh didapati di dapur yang akan membantu anda mendapatkan kembali normal dengan cepat. Ubat rumah untuk sembelit kurang keras pada badan dan menyediakan vitamin dan nutrien yang diperlukan oleh badan anda juga.

Air

Ia mungkin kelihatan mudah, tetapi satu ubat rumah yang terbaik untuk sembelit melibatkan tidak lebih daripada minum jumlah yang mencukupi air yang akan membantu untuk kedua-dua mencegah dan merawat sembelit. Minum sekurang-kurangnya 8 gelas air setiap hari akan membantu untuk menjaga perkara-perkara berjalan dengan lancar sebagai peraturan umum, tetapi apabila anda mendapati diri anda mengalami sembelit, meningkatkan tahap anda pengambilan air akan pergi jauh ke arah mengurangkan sembelit anda.

Sayur-sayuran dan buah-buahan

Ibu anda adalah betul. Buah-buahan dan sayur-sayuran adalah baik untuk anda, bukan sahaja mereka yang tinggi dalam serat tetapi mereka juga mempunyai kandungan air yang tinggi, yang membantu membantu dalam kekerapan pencernaan, juga.

Makan pelbagai jenis buah-buahan dan sayur-sayuran setiap hari. Juga, apabila mungkin, memilih seluruh buah-buahan dan sayur-sayuran dan bukan jus. Walaupun buah-buahan dan sayur-sayuran tidak mengandungi vitamin, apabila ia datang kepada gentian mereka tempat berhampiran sebagai kaya buah-buahan itu sendiri. Sebagai contoh, segelas jus oren mengandungi hanya kesan serat, tetapi makan seluruh oren mengandungi sekitar 3 gram.

Superstar serat dalam kategori ini termasuk epal, pisang, prun, keledek, sayur-sayuran salad, kubis, kismis dan juga perkelahian.

Ceng

Ceng adalah salah satu ubat rumah untuk sembelit yang boleh membantu menendang sistem pencernaan anda ke dalam tindakan. Ambil dua sudu besar sirap pekat blackstrap - yang boleh dicampur ke dalam jus buah-buahan atau susu untuk sabar rasa kuat - untuk melegakan sembelit. Untuk hasil yang terbaik, mengambil campuran ini sebelum tidur dan membenarkan ia untuk bekerja dalam sekelip mata.

Madu

Sama seperti sirap pekat, madu adalah salah satu yang paling ringan, tetapi masih berkesan, ubat rumah untuk sembelit. Madu boleh diambil sama ada terus dari sudu, atau ia boleh dicampurkan ke dalam minuman panas seperti teh atau air suam.

Kopi

Anda mungkin tidak seorang peminum kopi biasa tetapi kopi boleh membantu sembelit pertempuran. Seperti makanan lain yang mempunyai profil rasa yang sama yang lari ke sebelah pahit, kopi merangsang sistem pencernaan yang boleh membantu untuk mengurangkan sembelit.

Minyak

Apabila anda memasak, anda menggunakan minyak untuk rasa makanan anda tetapi juga untuk memastikan makanan tidak melekat pada kuali, bukan? Minyak mempunyai kesan pelincir yang boleh bekerja untuk faedah anda ketika datang untuk melegakan sembelit. Ambil satu sudu dua atau tiga kali sehari sehingga anda biasa lagi. Tidak ada keperluan untuk mengambil minyak yang lurus; berasa bebas untuk membuat ia ke dalam salad berpakaian dengan jus lemon sedikit dan beberapa herba. The sos salad adalah pilihan yang baik kerana apabila anda berpasangan kesan pelincir minyak dengan serat dalam sayur-sayuran salad, anda akan mendapat dua dos yang sembelit bantuan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar