Senin, 09 November 2015

ADHD Pemulihan semula jadi untuk kanak-kanak - Cara Selamat Dan Berkesan Adakah Mereka?

ADHD Pemulihan semula jadi untuk kanak-kanak - Cara Selamat Dan Berkesan Adakah Mereka?

Hakikat bahawa ubat ADHD semula jadi untuk kanak-kanak mendapat perhatian yang begitu banyak dalam akhbar dan di media telah menarik banyak soalan, beberapa spekulasi dan khabar angin beberapa yang benar-benar tidak berasas!

Tahukah anda Kava Kava jika ia tidak diproses menggunakan kaedah spektrum penuh, sebenarnya boleh menyebabkan kerosakan hati? Banyak pengeluar hanya menggunakan proses 'standard' dan yang tidak benar-benar ditapis cukup. Tetapi jika kita mendekati seluruh persoalan tentang ubat ADHD semula jadi untuk kanak-kanak dengan berhati-hati yang sama bahawa kita memohon kepada meds konvensional, maka kita mempunyai apa-apa untuk takut dan kita harus, sebenarnya, lebih santai.

Meds ADHD seperti Ritalin dan Vyvanse yang telah digunakan oleh tan di seluruh negara adalah tidak lebih daripada minda mengubah ubat kuat. Kini terdapat bukti bahawa ujian plasebo yang digunakan dalam ujian dadah tidak tertakluk kepada kawalan ketat dan tiada siapa yang tahu dengan tepat apa yang ada dalam pil plasebo yang sepatutnya mengandungi bahan lengai.

Begitu juga dengan FDA amat berhati-hati dan telah meletakkan kotak hitam amaran pada semua meds ini kerana terdapat risiko serangan jantung dan kematian secara tiba-tiba, apatah lagi gangguan psikotik, pertumbuhan terbantut dan masalah tidur. Kita juga perlu ingat bahawa ini masih kelas II ubat-ubatan dan itu bererti bahawa mereka dikawal bahan dan risiko ketagihan ada.

Nah, di sebalik semua melobi, ubat ADHD semula jadi untuk kanak-kanak masih dibenarkan di Amerika Syarikat tetapi saya tertanya-tanya berapa banyak lagi. Hakikatnya adalah bahawa ubat-ubatan homeopati dianggap dengan syak wasangka yang sama sekali tidak berasas. Dengan syarat mereka dihasilkan di kemudahan berdaftar FDA dan menggunakan bahan-bahan seperti yang disyorkan oleh HPUS rasmi, maka tidak ada kebimbangan mengenai apa-apa pencemaran.

Jadi, bagaimana selamatnya remedi ADHD semula jadi untuk kanak-kanak? Saya merujuk di sini untuk ubat-ubatan homeopati kerana semua kajian menunjukkan bahawa tidak ada kesan sampingan atau risiko jangka panjang untuk kesejahteraan fizikal dan psikologi kesejahteraan kanak-kanak.

Dengan syarat anda menyemak bahawa kemudahan itu didaftarkan dengan FDA dan bahawa mereka mematuhi amalan GMP, maka anda perlu mempunyai kebimbangan sama sekali. Malah, anda akan terkejut bahawa anak anda tidak lama lagi akan dapat menghentikan squirming, mempunyai masalah tingkah laku yang lebih sedikit dan akan kurang terganggu juga. Anda akan tertanya-tanya mengapa tiada siapa yang pernah memberitahu anda. Saya tahu mengapa!

Tidak ada komentar:

Posting Komentar