Senin, 09 November 2015

The Pelbagai Rawatan Psikologi Yang Boleh Digunakan Merawat IBS

The Pelbagai Rawatan Psikologi Yang Boleh Digunakan Merawat IBS

Ia boleh menjadi sukar apabila ia datang untuk mencari rawatan untuk Sindrom Usus Mudah Rengsa terutamanya kerana kesan daripada pelbagai rawatan yang ada akan berbeza berdasarkan individu dan gejala-gejala yang hadir. Beberapa rawatan yang lebih popular termasuk ubat semula jadi seperti minyak pudina, pengubahsuaian diet pesakit itu dan juga beberapa tips akal seperti tidak hilang makanan dan meningkatkan pengambilan cecair anda. Walau bagaimanapun, IBS boleh sebanyak masalah psikologi apa-apa lagi, dan beberapa kaedah yang lebih konvensional gagal untuk membantu maka ia sentiasa mungkin untuk melihat kepada rawatan alternatif seperti hipnosis.

Objektif utama untuk hipnosis, kerana ia ditetapkan untuk merawat IBS, adalah untuk meletakkan pesakit dalam keadaan memuncak kesedaran, dan akan cuba untuk menyesuaikan diri dengan fikiran bawah sedar anda ke arah menangani Sindrom Usus Mudah Rengsa anda. Hipnosis juga boleh menunjukkan kepada anda bersantai dan visualisasi teknik yang, apabila digunakan dengan betul, boleh membantu mengurangkan gejala dan meletakkan anda di jalan yang ke arah menjadi mampu untuk berurusan dengan IBS anda. Satu kursus hipnosis yang baik juga boleh menyediakan teknik hipnosis diri yang anda boleh menggunakan apabila anda sendiri dan melaksanakan setiap hari. Secara keseluruhannya, hipnoterapi telah terbukti menjadi langkah yang berkesan ke arah menangani beberapa gejala tidak ketara lebih Irritable Bowel Syndrome.

Satu lagi rawatan popular psikologi untuk IBS adalah terapi tingkah laku kognitif - jenis terapi adalah campur tangan dan kerja-kerja untuk mencari rawatan yang berdasarkan bagaimana fikiran anda memainkan peranan dalam mencetuskan Sindrom Usus Mudah Rengsa anda. Dengan melatih fikiran anda ke arah yang berkaitan dengan IBS, anda boleh mengalami hasil positif apabila ia datang untuk berurusan dengan set on-the gejala - keadaan, dalam keadaan tertentu sekurang-kurangnya, boleh sebagai sebahagian daripada fikiran orang sebagai gangguan fungsi di dalam badan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar