Senin, 09 November 2015

Ketumbar - Membongkar Penyembuhan sifat-sifat Loji (Bahagian 2)

Ketumbar - Membongkar Penyembuhan sifat-sifat Loji (Bahagian 2)

Artikel ini berkaitan dengan sifat-sifat penyembuhan ketumbar. Ia menerangkan garis panduan mudah bagaimana untuk menggunakannya apabila berurusan dengan pelbagai masalah kesihatan.

Satu penyerapan dan serbuk yang diperbuat daripada buah-buahan yang digunakan untuk merawat ulser perut, penyakit hati, ulser duodenum, penyakit pundi hempedu, glomerulonephritis kronik dan kembung perut. Selain itu, anda perlu menggunakan mereka remedi sebagai sedatif dalam kes serangan penyakit saraf dan epilepsi. Ubat-ubatan ini terbukti sangat membantu apabila berurusan dengan neurosis semasa menopaus. Dalam usaha untuk membuat kemasukan itu, anda perlu tanamkan 2/1 sudu teh buah-buahan dengan segelas air masak sejuk. Tinggalkan berwarna untuk minuman selama 10-12 jam dan tuang ia. Minum satu pertiga daripada segelas infusi 3 kali sehari sebelum makan. Jika anda bersedia untuk berurusan dengan kembung perut, anda boleh memanaskan badan infusi sebelum menggunakannya. Satu dos serbuk adalah separuh daripada satu sudu teh atau satu sudu teh daripadanya. Anda perlu basuh ubat yang turun bersama air.
Buah-buahan ketumbar adalah termasuk dalam teh sebatian digunakan untuk memudahkan kahak dan merawat buasir.
Ketumbar mengandungi banyak zat besi. Oleh yang demikian, orang yang mengalami anemia perlu termasuk daun ketumbar dalam menu mereka untuk menangani penyakit ini.
Kilang itu boleh digunakan apabila berurusan dengan cirit-birit. Ia adalah disebabkan oleh hakikat bahawa ia mengandungi borneol dan linalool. Minyak ini terbukti meningkatkan pencernaan dan prestasi hati.
Jus daun ketumbar untuk mendapatkan jus. Minum jus, tetapi tidak menelannya sekaligus. Pastikan ia dalam mulut anda untuk masa akan membiarkan jus sentuh kawasan yang tidak baik. Ubat yang akan melegakan kesakitan dan ketidakselesaan dalam kes ulser mulut, kebusukan sakit, sakit tekak dan jangkitan tekak.
Ubat ketumbar adalah bertujuan untuk kegunaan luaran, dan juga, untuk berurusan dengan sakit sendi, sakit kepala, artritis dan sakit sendi.
Herba ini mempunyai ciri-ciri antiseptik dan antioksidan. Ia boleh digunakan untuk merawat jangkitan kulat, ekzema dan penyakit kulit yang lain.
Syarikat menggunakan buah-buahan untuk mendapatkan minyak pati. Minyak ini digunakan dalam minyak wangi dan pengekstrakan citral. Citral digunakan untuk merawat pelbagai penyakit mata, termasuk konjunktivitis dan keratitis. Apabila minyak yang penting diperolehi, lebihan makanan yang digunakan untuk mendapatkan minyak. Minyak, dalam gilirannya, digunakan untuk menghasilkan sabun dan mengeluarkan asid oleik.

Daun ketumbar digunakan sebagai rempah dalam masakan, tetapi buah-buahan yang dimasukkan ke dalam kari campuran rempah.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar