Senin, 09 November 2015

Ion Negatif Meningkatkan Metabolisme Badan dan Menguatkan Sistem Imun Its

Ion Negatif Meningkatkan Metabolisme Badan dan Menguatkan Sistem Imun Its

Secara semula jadi, ion negatif biasanya dibangunkan dengan cara proses untuk kilat contoh, cahaya matahari, dari air terjun dan juga ombak di lautan. "Jungles Konkrit" mengurangkan pengeluaran tulen sebenar ion negatif melalui mengganggu kestabilan elektrik yang rapuh di antara persekitaran tertentu dan dunia yang sebenar. Kebanyakan ionizers mencipta ini dengan pin elektrod ("jarum-point") untuk menghasilkan elektrik ion ini. Kaedah ini menghasilkan denseness yang biasanya beberapa kali lebih besar berbanding dengan tahap ion yang ditemui di Niagara Falls, pengeluar semulajadi terbesar mengenai ion bercas negatif dan juga salah satu persekitaran yang sihat dalam alam sekitar.

Pencemaran udara adalah penting, walaupun masalah kesihatan biasanya tidak diketahui. Laporan epidemiologi sentiasa memeriksa pautan segera antara pencemaran metropolitan - terutama pencemaran zarahan dicipta oleh kenderaan pembakaran berkuasa dan loji penjanaan kuasa - dan kardiovaskular dan penyakit paru-paru. Hubungan jangka panjang dengan zarah karbon dioksida dikenali untuk membangkitkan isu-isu kesihatan serta kehilangan kadar kehidupan dari karsinoma paru-paru, penyakit pulmonari yang kronik dan emphysema. Selain itu, pendedahan kepada beberapa bahan cemar bawaan udara yang lain, seperti sulfur dioksida (SO2), nitrogen dioksida (NO2) dan ozon (O3), dimiliki oleh perkembangan asma, bronkitis, asma dan juga jangkitan bakteria. (2)

Manfaat ion negatif adalah baik untuk badan kita dalam empat cara yang ketara: - ia membantu menguatkan fungsi sebenar yang berkaitan dengan saraf autonomi, menguatkan kolagen (tisu yang cenderung untuk menjadi berdaya tahan serta ketegangan yang berkaitan), meningkatkan kebolehtelapan anda sel ini membran prototaip plasma (meningkatkan stamina) dan juga menguatkan sistem imun badan manusia.

Ion negatif produk membantu kita untuk mendapatkan tidur yang lebih baik: - Dengan 1969, penyelidik Perancis diperhatikan dalam yang berlebihan mengenai serotonin neurohormone ini mendorong tidur dan mimpi buruk. Dalam membuat penggunaan ion negatif pembersih udara elektronik untuk merawat kumpulan individu yang mengalami komplikasi yang disebabkan oleh serotonin berlebihan tidur, beliau mendapati bahawa majoriti memungkinkan untuk mendapatkan tidur lebih baik (Soyka, 1991).

Akhir sekali, ia mungkin boleh mengurangkan tahap gejala kemurungan. Satu laporan di Universiti Columbia disyorkan bahawa kaedah rawatan ion negatif adalah lebih berkesan berbanding dengan ubat-ubatan preskripsi anti-depresan contohnya Prozac dan Zolfo, di mana terdapat cenderung untuk menjadi sama sekali tidak ada kesan negatif dengan ion negatif (termasuk tanda-tanda terbalik neurovegetative daripada Letih, hyperphasia dan fatigability).

Tidak ada komentar:

Posting Komentar