Senin, 09 November 2015

Manfaat Minyak Kelapa Dara Organik

Manfaat Minyak Kelapa Dara Organik

Sains perubatan telah lama mendapati bahawa minyak kelapa boleh meningkatkan kelajuan keupayaan pembakaran lemak anda yang membolehkan badan anda untuk membakar lemak yang berlebihan. Bukan itu sahaja, ia juga kaya dengan Vitamin E yang boleh membuat kulit anda bersinar berseri terutama apabila digunakan setiap hari. Dalam artikel ini, kita akan membincangkan pelbagai manfaat bahan ajaib ini dan mengapa ia adalah disyorkan walaupun oleh doktor.

Minyak yang berasal dari buah kelapa meningkatkan sistem imun kerana ia penuh dengan asid Laurik. Apa yang asid Laurik? Ia adalah hasil sampingan daripada proses mengekstrak isi kelapa ke dalam minyak; yang secara perubatan ditubuhkan sebagai antivirus yang kuat dan agen anti-bakteria. Harta pengukuhan imunologi minyak telah berharga untuk orang-orang yang mempunyai HIV dan AIDS dengan mengimbangi kesan melemahkan itu.

Oleh kerana minyak kelapa adalah yang paling bermanfaat apabila ia datang kepada kulit, sabun yang diperbuat dengan minyak kelapa boleh menjadi baik, hari-hari produk penggunaan penjagaan kulit untuk mengekalkan keanjalan kulit.

Senarai penyakit yang boleh diatasi dengan ini minyak ajaib tidak berhenti di situ. Walaupun kompleks kebanyakan penyakit seperti kanser boleh dirawat dengan kuasa penyembuhan. Dan jika anda sihat, anda masih boleh mendapat manfaat daripada imun sistem meningkatkan dan kebolehan yang boleh membuat anda sihat dan seksi pada setiap masa membakar lemak dipercepatkan.

Manfaat lain yang berasal dari minyak ini adalah bahawa ia adalah pembina otot semula jadi yang boleh membantu orang kurus menambah ruang yang lebih kepada struktur mereka. Ia boleh menjadi berkesan dalam memudahkan pembuangan cacing usus kecil. Ia juga ditawarkan sebagai makanan tambahan untuk pesakit menghidapi masalah buah pinggang dengan mengurangkan kesukaran membuang air kecil.

Minyak kelapa dara dibuat oleh mengekstrak susu daging kelapa segar. Susu ini kemudiannya diproses untuk memisahkan minyak dari susu melalui penapaian. Nilai pemakanan minyak ini cukup menyeluruh untuk keperluan harian semua orang. Minyak kelapa dara mempunyai nilai pemakanan yang berikut:

Karbohidrat - 15.23 gm
Tenaga - 350 kcal-1480 kJ
Serat Diet - 9.0 gm
Gula - 6.23 gm
Pantothenic Acid (Vitamin B5) - 0.300 mg
Tepu Lemak - 29.70 gm
Monotaktepu Lemak - 1.43 gm
Politaktepu lemak - 0.37 gm
Protein - 3.3 gm
Thiamin (Vitamin B1) - 0,066 mg
Riboflavin (Vitamin B2) - 0.02 mg
Niasin (Vitamin B3) - 0.54 mg
Vitamin B6 - 0,054 mg
Foliate (Vitamin B9) - 26 mg
Kalsium - 14 mg, Besi - 2.43 mg
Magnesium - 32 mg
Fosforus - 113 mg
Kalium - 356 mg
Zink - 1.1 mg
Minyak kelapa terbaik untuk digunakan adalah orang-orang yang bertapis dipanggil minyak kelapa dara. Ia berbeza daripada minyak yang telah diproses kerana ia mengekalkan rasa dan aroma walaupun selepas pemprosesan, tidak seperti minyak kelapa bertapis yang hambar dan tidak berbau.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar