Senin, 09 November 2015

Kecantikan Siri: Faedah Laser Pembuangan rambut

Kecantikan Siri: Faedah Laser Pembuangan rambut

Ini adalah satu proses di mana rambut badan yang tidak diingini secara kekal dikeluarkan menggunakan tenaga cahaya daripada laser. Ini adalah satu kaedah yang popular di kalangan wanita dan lelaki yang tidak mahu kembali kepada kaedah sementara bercukur, waxing, dan tweezing. Kaedah-kaedah ini membuang rambut hanya untuk masa yang singkat.

Laser rambut penyingkiran juga boleh digunakan di kawasan yang besar atau kecil dari tubuh di mana seseorang individu merasakan mereka perlu untuk menghilangkan rambut yang tidak diingini mereka. Rawatan ini mempunyai hasil yang terbaik untuk mereka yang mempunyai kulit cerah dan rambut hitam. Ia juga berfungsi terbaik untuk rambut kasar berbanding dengan rambut yang sihat.

Proses laser penyingkiran rambut

Kawasan ini menerima laser penyingkiran rambut pertama dicukur dan dibersihkan dan krim anestetik boleh digunakan. Kemudian pengenalan laser, ia menghasilkan rasuk berdenyut cahaya yang sangat pekat, diserap oleh pigmen yang terdapat dalam folikel rambut, yang menyebabkan merosakkan folikel sekitar.

Walaupun prosedur yang berkenaan tidak selesa, ia tidak selalunya menyakitkan. Bergantung kepada saiz kawasan itu, yang sedang menerima rawatan, ia boleh berlangsung antara beberapa minit hingga satu jam atau lebih. Apa-apa perubahan warna pada kawasan yang menerima rawatan telah reda dalam masa yang singkat.

Risiko yang terlibat

Risiko utama yang boleh dikaitkan dengan prosedur ini mungkin termasuk gelap atau mencerahkan kulit di bawah rawatan dan melepuh yang sama. Juga, parut boleh berlaku pada kulit. Jika prosedur yang boleh dikendalikan oleh pengamal profesional dengan pengalaman yang luar biasa dan mempunyai pemahaman yang lengkap tentang asas-asas laser penyingkiran rambut; terdapat risiko yang minimum yang boleh dialami.

Rawatan

Rawatan ini mungkin memerlukan beberapa sesi untuk memastikan penyingkiran tetap rambut di kawasan yang dikehendaki. Walaupun ini boleh menyumbang kepada keadaan yang dirujuk sebagai Reticulate Erythematic, yang menyebabkan kemerahan tahan lama kulit dalam corak web seperti.

Tips untuk memastikan bahawa anda mendapat perkhidmatan yang terbaik

Harga yang sangat rendah merupakan satu gambaran apa yang anda bayar, peralatan laser yang mahal harus dicerminkan dalam harga dan memastikan bahawa anda mempunyai patch ujian sebelum proses bermula. Oleh kerana kemajuan teknologi mempunyai kesan sampingan yang jarang berlaku dan minimum, bagaimanapun, kesan sampingan mungkin berlaku dan ini adalah mengapa seseorang patut pergi kepada pengamal perubatan yang berkelayakan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar