Senin, 09 November 2015

Aloe Vera - A Remedy Asli untuk Arthritis

Aloe Vera - A Remedy Asli untuk Arthritis

Arthiritis adalah suatu keadaan yang menyebabkan keradangan pada sendi badan. Ia datang dalam lebih 100 bentuk yang berbeza dan mempengaruhi berjuta-juta orang. Artritis boleh mempunyai pelbagai sebab, seperti trauma untuk bersama, jangkitan pada sendi, umur, berat badan, dan genetik, untuk menamakan beberapa. Bentuk yang paling biasa arthirits adalah osteoarthritis (penyakit sendi degeneratif), artritis reumatoid, gout, artritis psoriatik, dan artritis septik.

Mereka yang mengalami artritis biasanya mengalami sakit sendi. Kesakitan mungkin akan berterusan dan ia disebabkan oleh keradangan di sekeliling, pakaian seharian bersama dan lusuh sendi, kerosakan sendi dari penyakit, jenis otot yang disebabkan oleh pergerakan secara paksa terhadap sendi kaku, dan keletihan.

Rawatan konvensional untuk artritis termasuk anti radang dan steroid untuk mengurangkan bengkak di bahagian sendi dan mengurangkan kesakitan yang menyertainya. Walaupun ubat-ubatan ini melakukan kerja, mereka boleh datang dengan kesan sampingan yang tidak diingini, seperti penipisan kulit dan osteoporosis.

Mujurlah, Aloe Vera adalah satu kaedah semula jadi dan berkesan untuk merawat artritis. Malah, ekstrak tumbuhan bertindak sebagai kuat anti-radang dan telah digunakan berkurun-kurun lamanya hanya untuk tujuan ini. Penyelidikan telah menunjukkan bahawa penggunaan tetap lidah buaya, sama ada dengan kapsul, jus pekat, krim atau gel, boleh membantu mengurangkan bengkak yang menyakitkan artritis, tanpa sebarang kesan sampingan yang tidak diingini. Selain mengurangkan keradangan, lidah buaya yang unik make up membolehkan ia berjaya membaiki tisu yang rosak dengan menjana semula sel-sel.

Untuk menggunakan lidah buaya topically sebagai rawatan untuk artritis, anda boleh menggunakan gel atau krim di kawasan yang terjejas dan urut perlahan-lahan ke dalam kulit. Ulangi seperti yang diperlukan, walaupun sehingga setiap 4 jam untuk sendi teruk radang. Anda juga boleh mengambil lidah buaya secara lisan, dalam kapsul atau bentuk jus.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar