Senin, 09 November 2015

Batuk kokol - Pemulihan Semulajadi Untuk Berurusan Dengan Ia (Bahagian 1)

Batuk kokol - Pemulihan Semulajadi Untuk Berurusan Dengan Ia (Bahagian 1)

Artikel ini berkaitan dengan ubat semula jadi untuk rawatan batuk kokol. Ia menerangkan garis panduan mudah ini mengenai cara untuk menggunakan herba ketika berhadapan dengan penyakit ini. Dalam usaha untuk menangani dengan serangan batuk crampy, anda boleh menggunakan pelbagai herba, seperti, thyme, laut holly dan sundew pusingan berdaun.

Terdapat pelbagai spesies thyme, termasuk thyme Breckland dan thyme besar. Spesies ini digunakan untuk merawat pelbagai penyakit. Ia adalah disebabkan oleh tindakan antispasmodic dan ekspektoran mereka. Di samping itu, herba ini mengurangkan pengecutan crampy otot bronkial. Ciri-ciri penyembuhan herba ini mempunyai adalah disebabkan oleh minyak pati, bahan-bahan pahit dan saponin herba ini mengandungi. Bukan sahaja minyak pati mempunyai ciri-ciri antispasmodic dan ekspektoran, tetapi ia juga mempunyai tindakan antimicrobic lemah. Kilang itu terbukti sangat membantu bukan sahaja apabila berurusan dengan batuk kokol pada kanak-kanak, tetapi juga dalam rawatan batuk crampy dalam dewasa, terutamanya dalam kes emfisema paru-paru dan asma bronkial.

Tanamkan 2 sudu teh puncak thyme pasir dengan segelas air mendidih dan rahsia beliau kapal ke atas. Mari bru infusi selama 5 minit dan minum segelas berwarna beberapa kali sehari.
Tanamkan puncak thyme pasir (1 bahagian) dengan etanol atau vodka pada 40 peratus kepekatan (10 bahagian). Tinggalkan berwarna untuk minuman selama 10 hari. Ingat untuk kacau sekali-sekala. Selepas itu, tuang dan menambah 5-10 titik berwarna kepada air. Minum campuran beberapa kali sehari. Atau anda boleh turun 5-10 titik berwarna pada bahagian gula.
Campurkan kuantiti yang sama pasir akar thyme dan pasir akar Cowslip. Tanamkan 2 sudu teh campuran herba dengan segelas air mendidih dan tutup kapal ke atas. Mari infusi menetap selama 5 minit. Minum setengah gelas atau kaca berwarna yang beberapa kali sehari.
Thyme termasuk dalam pelbagai ubat sebatian digunakan untuk memudahkan kahak dan melegakan batuk dalam kes bronkitis dan penyakit-penyakit lain organ-organ pernafasan. Apabila menggunakan remedi thyme, anda perlu menyemak sama ada anda sensitif kepada aroma minyak pati, terutamanya, dalam kes asma bronkial.

Campurkan satu sudu akar marshmallow dengan satu sudu akar OSHA. Tanamkan campuran herba dengan 4 cawan air mendidih. Menampung kapal dan biarkan minuman kemasukan itu selama 20-30 minit. Minum cawan infusi 3-5 kali sehari untuk menghadkan serangan yang disebabkan oleh penyakit batuk. Di samping itu, ubat yang mempunyai tindakan ekspektoran.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar