Senin, 09 November 2015

Dewberry Dan Bramble - Cari Penyembuhan sifat-sifat Mereka (Bahagian 2)

Dewberry Dan Bramble - Cari Penyembuhan sifat-sifat Mereka (Bahagian 2)

Tawaran artikel dengan sifat-sifat penyembuhan Dewberry dan semak duri. Ia menerangkan garis panduan mudah ini mengenai cara untuk menggunakan herba ketika berhadapan dengan pelbagai masalah kesihatan seperti, cirit-birit, pendarahan, keradangan pada saluran pencernaan, demam, suhu yang tinggi, neurodermatitis, usus, radang tekak, tonsil bernanah, ekzema, psoriasis, ulser trofik dan lain-lain.

Dewberry (Rubus Caesius) dan Bramble (Rubus nessensis) adalah semak berduri genus Rubus dalam keluarga mawar (Rosaceae). Tumbuhan ini tumbuh dengan ketinggian 150 sentimeter, kadang-kadang walaupun 3-4 meter. Daun berbentuk seperti telur. Bunga putih disusun dalam umbels nipis yang terletak di puncak cawangan. Bunga tumbuhan pada bulan Jun dan Julai. Buah adalah buah berbiji hitam masak pada bulan Julai dan Ogos.

Daun mempunyai perspiratory, diuretik, astringen, anti-alergi, sedatif dan tindakan anti-radang. Mereka menguatkan badan anda. Satu penyerapan yang diperbuat daripada daun digunakan untuk merawat keradangan pada saluran pencernaan, pendarahan dan cirit-birit. Dalam usaha untuk membuat kemasukan itu, anda perlu tanamkan satu sudu daun pasir dengan segelas air mendidih. Mari bru kemasukan itu selama sejam dan tuang ia. Minum setengah gelas infusi 3-4 kali sehari sebelum makan.
Buah-buahan mempunyai astringen, perspiratory, sedatif, diuretik, tindakan anti-alergi dan anti-radang. Selain itu, mereka mengukuhkan organisma anda. Satu penyerapan yang diperbuat daripada buah-buahan merupakan ubat yang baik perspiratory untuk rawatan virus sejuk, demam dan suhu yang tinggi. Apabila menyediakan infusi, tanamkan 2 sudu besar buah-buahan kering dengan segelas air mendidih dan biarkan berwarna untuk minuman selama 20 minit. Minum segelas infusi setiap 2-3 jam.
Penyerapan yang diperbuat daripada daun adalah bertujuan untuk kegunaan luaran, juga. Anda harus berkumur untuk merawat radang tekak dalam kes angina atau bernanah tonsil. Anda boleh menambah ubat untuk air mandi anda untuk berurusan dengan pelbagai penyakit kulit, seperti ekzema, psoriasis, neurodermatitis dan lain-lain.
Gunakan Dewberry segar dan daun semak duri untuk memampatkan untuk merawat ulser trofik.
Tanamkan batang bawah kering dengan air mendidih untuk mendapatkan teh. Minum teh untuk merawat basal. Di samping itu, ia boleh digunakan dalam kes apendiks kronik, usus, keputihan dan sakit perut.
Mengunyah daun segar menangani gusi berdarah.
Buah-buahan yang terbukti sangat membantu ketika berhadapan dengan anemia. Anda boleh jus buah-buahan dan minum jus, juga.
Buah-buahan segar yang digunakan untuk makanan untuk membuat jem, jus, buah-buahan rebus dan lain-lain

Tidak ada komentar:

Posting Komentar