Senin, 09 November 2015

Staying On The Yellow Brick Road: 3 Langkah untuk Keamanan dan Kemakmuran

Staying On The Yellow Brick Road: 3 Langkah untuk Keamanan dan Kemakmuran

1. Gunakan imaginasi kreatif anda

Terdapat banyak cara anda boleh menggunakan imaginasi anda untuk tinggal di jalan bata kuning. Salah satu cara ialah untuk membayangkan anda sedang berbicara dengan seorang ahli nujum yang bijaksana yang boleh menasihati anda tentang apa yang perlu dilakukan dalam hidup anda. Ini adalah teknik yang saya gunakan banyak dengan pelanggan sebagai cara untuk melatih mereka untuk 'menonton' untuk kompas dalaman mereka sendiri. Dengan sedikit latihan anda akan mendapati anda mula meneroka ke dalam bidang yang berbeza kesedaran yang bebas daripada kebimbangan ego dan lampiran.

2. Ingatkan diri anda bahawa anda adalah sumber kebahagiaan anda sendiri.

Ia mudah untuk terjebak dalam mengejar sesuatu dan orang, berfikir anda tidak boleh menjadi gembira atau dipenuhi sehingga anda mempunyai pekerjaan, rumah itu atau orang itu. Ingatkan diri anda bahawa apa yang anda benar-benar mahu anda sudah mempunyai. Tiada satu, atau ada perkara yang boleh membuat itu kepada anda. Anda adalah sumber segala-galanya.

Ingat juga bahawa jalan bata kuning tidak begitu banyak laluan yang membawa anda ke destinasi sebagai destinasi itu sendiri. Ia adalah satu keadaan yang optimum untuk menikmati dalam perjalanan anda melalui kehidupan. Apabila anda berada di itu, hanya menikmati perasaan dan melepaskan lampiran tegar untuk gol. Pada ketika itu anda akan merasakan kebebasan.

3. Buat sistem sokongan.

Apabila anda pergi melalui masa yang mencabar ia boleh kelihatan seolah-olah jalan bata kuning menjadi amat sempit. Kebimbangan anda boleh seolah-olah berada di kawasan lebih dekat, mencapai keluar cuba untuk merebut anda. Pada masa-masa seperti ini adalah penting untuk mempunyai seseorang, seperti ahli terapi atau kumpulan sokongan, yang boleh membantu anda kekal di landasan yang betul. Jika anda benar-benar bernasib baik anda mungkin mempunyai seorang kawan yang boleh melihat di luar pemikiran berasaskan ketakutan. Bersama-sama dengan ini membina saham yang baik buku-buku pemikiran positif dan dvd. Membangunkan satu tabiat harian meletakkan positif ke dalam otak anda. Ia adalah satu realiti yang malang tetapi lebih dari apa yang terdapat di dalam dunia adalah negatif dan mempunyai keupayaan untuk menarik anda ke bawah. Sistem sokongan anda bukan sahaja akan membantu anda menghadapi masa yang sukar tetapi membantu anda berkembang maju dan membangunkan kekuatan dalaman. Fikirkan sistem sokongan anda sebagai membantu anda membuat shell 'neg' - shell terhadap negatif!

Adakah semua itu dan anda akan melihat bahawa keamanan dan kemakmuran adalah negeri anda boleh menikmati tanpa mengira keadaan luaran anda, di sini, sekarang.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar