Senin, 09 November 2015

Semua Disokong Up? Cuba ini Makanan Untuk Sembelit

Semua Disokong Up? Cuba ini Makanan Untuk Sembelit

Usus perlu bergerak setiap hari, ideal, selepas setiap hidangan. Apabila ini tidak berlaku, bahan buangan yang bergerak terlalu perlahan melalui usus besar. Penghapusan menjadi menyakitkan dan toksin diserap semula oleh sistem, meletakkan beban yang pada hati dan buah pinggang. Semua bahan buangan di dalam badan perlu diusir dalam masa 18-24 jam.

Sembelit boleh menyebabkan, bau mulut, bau badan, depresi, apendiks, gas, sakit kepala, hernia, masalah pencernaan, vena varikos, dan lain-lain lagi. Toksin, diserap semula di dalam usus sembelit, juga boleh menyebabkan migrain, gas kronik dan kembung, masalah tiroid, dan meningitis. Orang Kurang kecederaan tulang belakang mungkin mempunyai masalah dengan sembelit akibat kerosakan dalam saraf tertentu.

Secara amnya, makanan untuk sembelit harus merangkumi jumlah besar kandungan serat. Pengambilan lebih banyak serat, yang lebih lembut akan menjadi najis.

. Memerah limau ke dalam gelas 8-oz air suam dan minum perkara pertama pada waktu pagi.

. Makan prun atau buah ara.

. Minum jus prune.

. Makan biji rami (tanah yang baru terbaik) adalah membantu dan benih Psyllium juga baik. Kedua-dua akan melembutkan najis.

. Beta karotena atau jus lobak merah akan mengekalkan kesihatan lapisan usus.

. Dos tinggi Vitamin C serbuk yang cepat bertindak julap.

. Teh Chamomile lemah boleh digunakan untuk sembelit.

. Perangsang julap seperti daun senna dan casgara kulit segrada merangsang pengecutan otot usus. Senna boleh menyebabkan tabiat julap, jadi jangan menggunakannya selama 10 hari. Tambahkan secubit halia atau Adas dalam minuman anda untuk mengurangkan sakit usus.

. Untuk kelegaan cepat, minum segelas besar air setiap 30 minit sehingga anda membuang air besar.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar